Media

$titel




Met een groot aantal partners heeft het Grachtenfestival afspraken kunnen maken voor speciale aanbiedingen op het gebied van eten, drinken en slapen. Zo heeft een groot aantal 5sterrenhotels in Amsterdam speciale aanbiedingen samengesteld voor de bezoekers van ons festival. Op deze pagina vindt u aanbiedingen van The Grand, De L'Europe, Kookwinkel Oldenhof, Restaurant De Roode Leeuw, Restaurant Senses, Grand Café 1e klas, Grand Café Krasnapolsky, fietsverhuur MacBike, De Ruimte, Rose's Cantina, alle café's op de Dam, Lovers Powerzone, De Nieuwe Poort, Floor17 Rooftop Terrace, Amstel Hotel en Booking.com. 

 

Festivalcafé Het Compagnietheater
Kloveniersburgwal 50
In het Festivalcafé Het Compagnietheater kunt u terecht voor een koffie of een drankje. Het Festivalcafé is geopend van vrijdag 12 t/m zaterdag 20 augustus van 11:00 - 24:00 uur. Op zondag 21 augustus opent het café om 11:00 uur, maar sluit het deuren om 17:00 uur. In Festivalcafé Het Compagnietheater kunt u terecht voor koffie, thee, fris of een borrel. Verder kunt u tosti's, olijven en andere borrelhappen.

The Grand - Het geheim van Amsterdam
Oudezijds Voorburgwal 197
Het terras van Bridges en Le Petit Bistro bevindt zich in de sfeervolle binnentuin van The Grand en is één van de best bewaarde geheimen van Amsterdam. Een oase van rust, midden in het hart van de stad en niet voor niks uitgeroepen tot het 'Gezelligste Terras' van Amsterdam.
Website van het hotel

De L'Europe - Speciale promotie Grachtenfestival
Nieuwe Doelenstraat 2 - 14
Van 15 - 21 augustus 2016 kunt u genieten van een speciale aanbieding voor bezoekers van het Grachtenfestival. Geniet op het terras van De L'Europe van een 3-gangen Jazz-menu voor €48 per persoon.
Reserveren via t: +31 20 531 16 19 of via e-mail: restaurant@deleurope.com
Website van het hotel

Kookwinkel Oldenhof - Al bijna 200 jaar een begrip in Nederland
Kookwinkel Oldenhof is al sinds 1821 actief in de wereld van kookgereedschap en is inmiddels uitgegroeid tot dé specialist in de keuken. Voor advies, inspiratie en trends op het gebied van kookgereedschap kunt u bij ons terecht. Met vestigingen in Amersfoort, Hilversum en Zwolle vindt u bij Oldenhof voor ieder wat wils. Van pannen, espressomachines en keukenmachines tot klein keukengerei en servies van onder andere de merken Le Creuset, Mauviel, Rösle, Nordic Ware, Jura, Serax en Alessi. Voor u als kookliefhebber hebben wij een leuke kortingsactie. Met de kortingscode: GRACHT2016 ontvangt u van 1 augustus t/m 30 september 10% korting op ons gehele assortiment op www.kookwinkel.nl (bij besteding van minimaal €50).

Restaurant De Roode Leeuw
Tijdens het Grachtenfestival biedt Restaurant De Roode Leeuw u bij uw lunch of diner graag een amuse aan met sprankelend aperitief. Vermeld bij uw tafelreservering dat u voor het Grachtenfestival komt om hiervoor in aanmerking te komen.
Website van De Roode Leeuw

 

Senses
De Vijzelstraat 45
Restaurant Senses by Lars Bertelsen in Amsterdam bereidt onconventionele en creatieve gerechten, gemaakt van dagelijks verse en waar mogelijk duurzame ingrediënten. Laat je zintuigen prikkelen en ga voor het onverwachte. Maak een keuze uit het wekelijks wisselende verrassingsmenu en ga op ontdekkingsreis. Chef Lars Bertelsen, maître Natasja en hun teams kijken ernaar uit jou van een tintelend en oogstrelend culinaire beleving te voorzien!
Website van Senses

Grand Café-Restaurant 1e klas
Stationsplein 15
Geniet van een 3-gangen menu in 1e Klas, een parel op station Amsterdam Centraal. Bezoekers van het Grachtenfestival kunnen voor €39,50 (voor twee personen) genieten van een bijzonder menu. Reserveren kan o.v.v. 'Aanbieding 1e Klas - Grachtenfestival' via de website, e-mail of telefonisch: 020-6250131.

Grand Café Krasnapolsky - ongekend uitzicht op de Dam
Dam 9
Voor €32,50 geniet u bij ons van een uitgebreide Afternoon Tea onder andere bestaande uit een selectie van verse salades, mini sandwiches, warme hapjes en natuurlijk lekkernijen uit de unieke Cake Room.
Website van het hotel

 

Korting op fietshuur bij MacBike
Diverse locaties in Amsterdam
Huur een fiets bij MacBike! Op vertoon van uw toegangsbewijs krijgt u 25% korting op fietsverhuur bij MacBike (op de dag van het concert).
Website van MacBike

 

De Ruimte
Distelweg 83
Het eten in de Ruimte/Verkeerstoren wordt verzorgd door de jongens van John Pastinaak. Verwacht ongekunsteld eten en natuurlijke, seizoensgebonden smaken van verse producten. Elke twee weken wisselt John van kaart die telkens is gebaseerd op groenten, vooral uit Amsterdam-Noord, die op dat moment geoogst kunnen worden. In Johns Bistro krijg je een vast menu van vier verschillende gerechten geserveerd (met een optie voor een vijfde) dat je met je tafelgenoten deelt. De prijs van een standaard menu is 12,50 per persoon. Voor het menu van deze week, check www.deverkeerstoren.org.

Rose's Cantina
Reguliersdwarsstraat 38-40
Je vindt Rose’s Cantina in één van de beroemdste straten in Amsterdam: de Reguliersdwarsstraat – en dat al sinds 1982. Stap binnen in een zwoele, warme setting waarin het oude Mexico en modernere culturen elkaar ontmoeten. Via de sfeervolle cocktailbar naar het gezellige restaurantgedeelte, zo door naar het terras. Want zoals je dat niet vaak ziet in de binnenstad, heeft Rose’s een érg fijne tuin! Tussen de bomen, heesters, heggen en vooral de rijkversierde achttiende-eeuwse achtergevel van het vroegere tuinhuis, geniet je hier in een unieke ambiance. Op de kaart staan zowel klassiekers als Enchilada’s, Quesadilla’s , Tortillas en Nacho’s, ook eigentijdse gerechten zoals spicy Gazpacho en Ceviche. Vergeet ook niet de beroemde cocktailkaart met bijvoorbeeld de Chicka Flick, Margarita’s en natuurlijk Mojito’s. De locatie leent zich ook perfect voor speciale diners, privéfeestjes en andere events. Op de eerste verdieping is een unieke ‘tequila library lounge’ compleet met cocktailbar en leren Chesterfieldstoelen.
Website van Rose's Cantina

Café Zwart • Euro Pub • Restaurant-Café Majestic • Yip Fellows • Players Sports & Nightlife Bar
Op de Dam
Geniet binnen of buiten van een kop koffie, een drankje, een heerlijke lunch, een voortreffelijk diner of lekkere hapjes! En geniet van een prachtig uitzicht op de Dam en het Paleis. Perfecte en vriendelijke bediening en altijd een uitstekende sfeer!
Website van Amsterdam Dam

Lovers Powerzone
De Ruijterkade 153
De locatie van Powerzone “Onder de Brug” is de plek om te bowlen, glow minigolfen en lasergamen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om aan te schuiven in ons stijlvolle barbecue restaurant. De locatie is gelegen in het centrum van Amsterdam op 200 meter van Centraal Station, aan en met uitzicht over het IJ. In de indrukwekkende underground lasergame arena ga je met elkaar het lasergame gevecht aan in een wel heel geheimzinnige omgeving. Het underground thema komt volledig tot zijn recht door fantastische airbrush beschilderingen. Op de moderne witte bowlingbanen is het mogelijk de strijd aan te gaan met je tegenstanders. Op deze geavanceerde bowlingbaan, met mooie lichteffecten, probeer je tegenstanders te verslaan met het gooien van “strikes”. Met trots kunnen wij onze nieuwste spectaculaire indooractiviteit presenteren: glow in the dark midgetgolf! Waan je een middag in een wereld van Michiel de Ruyter, piraterij en schurken. Blijf vervolgens gezellig dineren in ons barbecue restaurant met een echte houtskool barbecue op tafel. Hoe leuk is dat!
Website van Lovers Powerzone

De Nieuwe Poort – huis voor ontmoeting en inspiratie
De plek op de Zuidas waar je naar toe komt om bekenden en onbekenden te ontmoeten. In ons café-restaurant wordt niet alleen je maag gevuld. Naast koffie, lunch, borrel of diner, krijg je ontspanning en inspiratie geserveerd. De Nieuwe Poort maakt je hoofd leeg met livemuziek en vult je gedachten met kunst en poëzie. De keuken is maandag t/m vrijdag geopend vanaf 08.00 uur. Reserveren via de websiteemail of telefonisch: 020 337 69 19

Rooftop Terrace Floor17
Op 85 meter hoogte is het bij Rooftop Terrace Floor17 non-stop genieten van het verslavende uitzicht aangevuld met zomerse cocktails en klassieke bistro gerechten van de Big Green Egg. Floor17 is ongecompliceerd zonder simpel te zijn. Relax, leun achterover en geniet van het spectaculaire uitzicht en de muziek! Kijk voor de komende events op: www.floor17.nl.

 

Amstel Hotel
Maak uw Grachtenfestival ervaring compleet met een Royal Afternoon Tea in het InterContinental Amstel Amsterdam. Bezoekers van het Grachtenfestival die de afternoon tea reserveren worden verwelkomd met een glas prosecco. Daarna geniet u van verschillende lekkernijen en het prachtige uitzicht over de Amstel rivier. De speciale prijs voor Grachtenfestival bezoekers is € 47,50. Reserveren kunt u via restaurant.reservations@ihg.com of 020 520 3496, o.v.v. Grachtenfestival.

Booking.com
Via onze partner Booking.com kunt u, indien u wil overnachten in Amsterdam (of elders) makkelijk een kamer boeken in een van de vele hotels in onze hoofdstad.
Booking.com

 

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer